Eijffinger

Het inschatten van de juiste hoeveelheid behang kan soms een lastige klus lijken, maar met een paar stappen ben je goed op weg naar een succesvol behangproject. Moet ik rekening houden met snijverlies? Wat is een patroonhoogte? Wij leggen het stap voor stap uit.

1.

De Muur

Meten is weten: haal een rolmaat tevoorschijn en meet zorgvuldig de breedte en hoogte van de muur(en) waarop het behang zal worden aangebracht.

2.

De Behangrol

De afmetingen van het Eijffinger behang verschilt. Onderzoek de breedte van de behangrol en welke lengte haal je uit één behangrol.

3.

De Patroonhoogte

Kies je behang met een patroon? Dan is hierbij de patroonhoogte vermeld, dit geeft aan wat de grote van het patroon is. Behang zonder patroon wordt ook wel effen behang genoemd.

4.

Rekenen maar

We hebben zowel de berekening voor effen behang als voor behang met patroon uitgelegd. Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier onderaan de pagina.

Effen behang kenmerkt zich door het ontbreken van een duidelijk doorlopend patroon. Omdat je dit behang zonder problemen in naast elkaar gelegen banen kunt aanbrengen, is de berekening redelijk eenvoudig. Twijfel of hulp nodig? Neem contact met ons op via het onderstaande contactformulier.

  1. Aantal banen berekenen:
    Deel de breedte van je muur door de breedte van de behangrol en rond af naar boven. Liever teveel dan te weinig.
    Voorbeeld: Muur is 4 meter breed (400 cm). 400 : 52 = 7,69 afgerond naar 8 banen.
  2. Aantal banen uit een rol:
    Bereken hoeveel banen je uit een rol kunt halen. Voeg 15 cm extra toe aan de hoogte van de muur.
    Voorbeeld: Muur is 260 cm hoog. 260 + 15 = 275 cm. Delen door 10 meter (1000 cm) = 3,63 afgerond naar 4 banen.
  3. Aantal rollen benodigd:
    Deel het aantal banen van de breedte van de muur door het aantal banen van de lengte van de muur.
    Voorbeeld: 8 banen (breedte) : 4 banen (lengte) = 2 rollen.

 

Eijffinger behang heeft een groot aanbod aan behang met patronen in verschillende vormen en maten. Het is cruciaal dat deze patronen naadloos in elkaar overlopen wanneer je de behangbanen naast elkaar aanbrengt. Dit maakt de berekening van het aantal benodigde rollen iets complexer, maar we begeleiden je er graag doorheen.

  1. Aantal banen berekenen:
    Bij behang met patroon begint de berekening met het aantal banen op basis van de muurbreedte en de breedte van de rol. Voor een muurbreedte van 4 meter en een behangbreedte van 52 cm krijgen we 400 : 52 = 7,69, afgerond naar 8 banen.
  2. Aantal patronen uit een rol:
    Hierna berekenen we het aantal patronen per baan. Als we de muurhoogte, bijvoorbeeld 260 cm, nemen en daar 15 cm bij optellen voor marge, krijgen we 275 cm. We delen dit door 53 en krijgen 5,18, afgerond naar 6 patronen per baan.
  3. Aantal patronen per baan:
    Hierna berekenen we het aantal patronen per baan. Als we de muurhoogte, bijvoorbeeld 260 cm, nemen en daar 15 cm bij optellen voor marge, krijgen we 275 cm. We delen dit door 53 en krijgen 5,18, afgerond naar 6 patronen per baan.
  4. Aantal banen uit een rol:
    Vervolgens delen we het aantal patronen per rol (19) door het aantal patronen per baan (6) en krijgen we 3,16, afgerond naar 3 banen.
  5. Aantal rollen benodigd:
    Nu kunnen we berekenen hoeveel rollen behang we nodig hebben. We delen het aantal banen van de eerste stap (8) door het aantal banen per rol (3). Bijvoorbeeld: 8 : 3 = 2,66, afgerond naar 3. Je hebt dus 3 rollen nodig!

 

Als je toch nog twijfelt over de hoeveelheid behang die je nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag bij het berekenen van de juiste hoeveelheid behang voor jouw project.

[contact-form-7 id=”91852″]